A GLASS hidromasszázs jótékony hatásai

 
Egy körkörös mozgású hidromasszázs (a Glass új Jet-Clean fúvókái segítségével) a meleg jobb átáramlásához vezet, az izmok ellazulásához és a cellák jobb vérellátásához.
Az idegvégzõdések megnyugtatásával a jó közérzetet elõsegíti, a test lazább lesz és az ízületek jobb mozgékonysággal köszönik meg az alkalmazást.
 
 
Hogyan hat a víz különbözõ hõmérséklete a szervezetre?
 

A hõmérsékletváltozások gyakran extrém izgalmat okoznak az emberi szervezetnek, amelyek a víznek a pezsgõfürdõben való mozgásával még erõsödnek. Hogy valaki csak hideg vízben fürdik, vagy inkább a forróban szeret, az attól függ, hogy az ember milyen hatást szeretne elérni.

Általánosságban elmondható, hogy a hideg fürdõk élénkítõ hatásúak és a melegek nyugtatóak.
A magas vagy alacsony vérnyomástól ill. esetleges más testi bajtól függoen, mindenkinek meg kellene próbálnia fürdõjének ideális homérsékletét megtalálni, amelyet a GLASS digitális rendszereibe beépített homérõ megkönnyít.

Tulajdonságok sokasága tesz egy GLASS whirlpool-t wellness oázissá. Az emberi test a víz behatásaira nagyon pozitívan reagál. Egészében véve az oxigénnel dúsított pezsegtetõ behálózástól a megnyugtató zajkulisszákig, minden érzéket átkarol.

Az alsó fúvókákból kiáramló oxigén (airpool rendszer) felhajtó hatása a nehézségi erõ nélküli állapot egy fajtájával hasonlítható össze. A víznyomásnak a testre gyakorolt hatásával a vérkeringés erõsödik és a hideg nedvesség érintésén keresztül az erek és a pórusok szabaddá válnak és a bõrt hagyják ismét lélegezni.

Természetesen a legjobb pezsgõfürdõ sem pótolhatja a terápiát vagy az orvosi vizsgálatot, egy modern GLASS whirlpool azonban a kezelés fontos támasza lehet és helyesen alkalmazva az Ön személyes közérzetét javítja.

 
1. Airpool / Levegõmasszázs rendszer
 

A levegõmasszázs lényege, hogy a kád aljába beépített airpool fúvókákból - 14-24 db modelltõl függõen - finom légbuborékok szállnak fel lassan és levegõfilmet képeznek az emberi test körül.
Ez okozza a könnyû gravitáció nélküli páratlan érzést. Illóolajok, ill. különféle fürdõsók, amelyek adalékként szolgálhatnak, összekeverednek a légbuborékokkal és bepréselodnek a test minden egyes pórusába. A testtel való érintkezésükkor minden egyes hajszál elválik a bõrtõl és így érzõdik a jótevõés kellemes pezsgés.

Amikor a légbuborékok a testrõl tovább a víz felszíne felé mozognak, magukkal viszik a piszokrészecskéket és felesleges bõrhámokat, így alaposan tisztítják a testet. A GLASS airpool rendszerek 12 fokozatú vezérlési módja lehetové teszi a vízsugár erõsségének igény szerinti beállítását.

 
2. Whirlpool / Hidromasszázs rendszer
 

A GLASS whirlpool vízrendszere modelltõl függõen 6-10 befúvókával, innovatív Jet-Clean rendszerrel a perfekt higiéniát és legnagyobb hatásosságot szem elõtt tartva mûködik, mikor is a kádból elszívott víz levegõvel keveredve különbözõ testrészeket megcélozva kerül kisugárzásra. Így nyomul a kellemes, levegõbõl és vízbõl álló meleg sugár mélyen be a szövetekbe. Az optimális örvénylést a fúvóka központjából kiáramló levegõ biztosítja. Mindegyik fúvóka tetszõleges irányba elforgatható ill. egyenként részlegesen elzárható, az erõsség kiviteltõl függoen manuálisan vagy elektronikusan szabályozható.

Különösen különbözõ háti- és lábrészeken okoz a GLASS whirlpool hidegrázóan jó érzéseket. Különféle panaszok, mint pl. porckorongproblémák, belsõ szerveink keringési zavarai vagy túlterhelése esetén a regenerációt elosegíti.

 
3. Biactivepool / Airpool + Whirlpool rendszer
 

A perfekt eredmény a két rendszer zseniális egyesülése. Legmodernebb vezérlés teszi lehetové az egyéni beállítási lehetõségeket. Mint igazi TOP-rendszer, összeköti a modern vízmasszázs minden lehetõségét és új mérce a felszereltség, hatás és higiénia területén!
A TOP kivitelben, elektronikus vezérléssel, whirlpool, airpool és fertõtlenítõ rendszer kivitelben 9 különféle gyárilag beépített program áll rendelkezésre, amely pulzáló masszázst biztosít mindkét rendszer automatikusan váltakozó mûködtetésével.

Közel minden szerv és testi funkciók effektív és kímélõ ellazítása, pozitív befolyásolása a GLASS mérnökeinek célja, akik e cél elérése érdekében a legfejlettebb technikát alkalmazzák.

 
 
Élvezze Ön is a leghatásosabb ellazulást
egy GLASS hidromasszázs kádban!
 
Hatások
1. Szív ill. vérkeringési rendszerre
 

A fürdovíz hofoka szerint úgy a magas, mint az alacsony vérnyomás pozitívan befolyásolható. Kíméloen meleg fürdovízben kitágulnak az erek és a vérkeringésben a túlnyomás csökken. Hidegebb használat az érfalak megfeszítéséhez és a vérnyomás emelkedéséhez vezet.

A vérkeringési zavarok egy gyakran eloforduló probléma a mai civilizációs közegben – ehhez jön még a stressz és a rossz táplálkozás. Az erek összeszukülhetnek, így egy melegebb fürdovíz használata elonyös lehet a meggyorsított vérkeringés érdekében. Visszerek esetén elonyben kell részesíteni a huvösebb fürdovizet, mivel ezáltal az erek összehúzódnak. Vigyázat szívgyengeség esetén: a vérkeringésre ható fürdoolajakkal, fürdosókkal kombinált rövid fürdések emelik a jobb közérzetet, elonyben részesítendo egy ülofürdo a vérkeringés túlterhelésének elkerülése érdekében.

 
2. Légzõrendszerre
 

Egy nyugtató fürdõzés önmagában is a légzés elmélyüléséhez vezet, ez egy pezsgõfürdõvel összekötve még erõsebb hatást eredményez, a légzés lelassul és az egész szervezet ellazul és megnyugszik.

A fürdõolajak, fürdosók fontosak, mert a használó a bõrön keresztül és a légzéssel inhalálja be a jóttevõ olajakat és ezáltal szabaddá teszi a légzõszerveket. A melegebb vízhõfok a fertõzések legyõzését szolgálja, amennyiben azt az orvos ajánlja.

 
3. Emésztõrendszerre
  Telt érzés? Felfújódás? Hasi bántalmak? Az erõs Jet Clean fúvókák általi mozgások hatással vannak a gyomor-bél rendszerre és a víznyomás segítségével elõsegítik a gyorsabb emésztést.
A meleg vízhõmérséklet eredményesen feloldja a görcsbe ált szerveket és egyidejûleg segíti a gyorsabb feloldódást.
 
4. Bõrre
 

A langyos hõmérséklet és a speciális, az orvossal megbeszélt fürdõsók és olajak elõsegítik a bõr fokozott vérellátását. Ez az emberi szervezet ellenállóképességének nagyon fontos, mivel a vér tápanyagot és oxigént szállít a bõrnek.
A testnek a vízzel való érintkezésekor minden hajszál elválik a bõrtõl és így érzõdik a jótevõés kellemes pezsgés.

Amikor a légbuborékok a testrol tovább a víz felszíne felé mozognak, magukkal viszik a piszokrészecskéket és felesleges borhámokat, kiárasztják az eldugult pórusokat és így alaposan tisztitják a bort. Az ismét szabadon lélegezhet és növelheti aktivitását.

 
5. Idegrendszerre
 

Ha pezsgõfürdõjében egy rövid, hideg fürdõt vesz, növelheti szervezete teljesitõképességét, hosszabb, melegebb használat esetén viszont szervezetére igen nyugtatóan és ellazítóan hat. Minden használónak magának kell megállapítania, hogyan reagál a fürdés idõtartamára és hõmérsékletére, a GLASS hidromasszázs kádak sokrétû beállítási lehetoségei lehetõvé teszik
az egyénileg kialakítható jó közérzetet.

Egy GLASS whirlpool nyugtató és élénkítõ hatása Önt jó kedvre deríti és Önt újjá varázsolja.
Jó közérzetét növeli és szellemét pozitívan befolyásolja. Az ember a mindennapi stressztõl érezhetõen eltávolodik és elõsegíti az egészséges és nyugodt alvást. Azok a hiányok, amelyek a rossz táplálkozás, a kevés mozgás és a mozgalmas életvitel következményei, az Ön GLASS vízmasszázs kádjában való fürdéssel eredményesen kompenzálhatóak.

 
6. Izom- és izületi rendszerre
  Az emberi test leggyakoribb problémái közé tartoznak a mozgásrendszer megbetegedései. Egy GLASS whirlpool javulást eredményezhet: feszült izomrészek gyors regenerálódással köszönik meg a használatot! Pl. a gerincre közvetelenül irányzott kezelés segítségével meleg nyomul be mélyen a testbe, mozgásával ellazítja az izmokat és elõsegíti a vérkeringést. Az egyszeri izomláztól az izületek és izmok gyulladásáig nagy segítség lehet Önnek a GLASS whirlpool.